Edith Cowan University Library

Client: Edith Cowan University  |  Status: Completed 2006

PLAN E was engaged to assist with the new library complex on ECU’s Joondalup Campus. The landscape was designed to intergrate with the existing themes and material palettes of the site.

The Level 1 courtyard was designed to create a strong landscape setting that complemented the new library building, with a series of raised timber seating platforms, table facilities and other informal meeting spaces designed on different levels in response to the sunken nature of the space.

The array of levels create different outdoor rooms that have been designed to offer a variable protected external area that is seen as an extension of the internal library space.

For more information on how we can help with your community / education project

Date
Category
Education