Affinity Village, Settlers Hills

Client: Stockland  |  Status: Completed 2013

The Settlers Hills Retirement Living Village is the final “piece” in lifestyle and amenity living created by Stockland within the Settlers Hill development in Baldivis, providing exciting and innovative facilities for the elderly, within the fabric of a master-planned community.

The site is divided into four quadrants, the landscape of each quadrant is designed with a specific flowering deciduous shade tree and distinct plantings to the front garden of each residential unit, to provide a ‘point of difference’ and assist residents / visitors to orientate themselves within the Village.

At the ‘heart’ of the Village, the ‘Greenstar’ Community Centre and Gardens are located: a central meeting and gathering location incorporating semi-active and passive landscape features such as a Bowling Green, Amphitheatre and Lawn, Lake / Wetlands, Children’s playground, and a Community vegetable / herb / fruit garden.

The success of the landscape design lies in the innovative use of space for both semi-active and passive recreation. While the overall theme focuses on the creation of major gathering spaces, these have been carefully designed to engender a sense of ownership, Community and unique ‘sense of place’.

For more information on how we can help with your Healthcare & Retirement Living project

Date
Category
Health & Aged Care